Ο Δήμαρχος Οινουσσών, κος Γιώργος Δανιήλ, για το Λαογραφικό Σπίτι του Δήμου Οινουσσών

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Οινουσσών, κος Γιώργος Δανιήλ αναφέρει:
“Λαογραφικό Σπίτι Δήμου Οινουσσών
Ένα σημαντικό έργο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας δρομολόγησε κι ολοκληρώνει η Δημοτική μας Αρχή, υλοποιώντας την προγραμματική της δέσμευση.
Αφορά την αναστήλωση κι ανακατασκευή ενός τυπικού αιγνουσιώτικου σπιτιού των μέσων του 19ου αιώνα, με τοίχους από λιθοδομή με δάπεδο ισογείου, μεσοπάτωμα κι οροφή ξύλινα και με δίριχτη ξύλινη στέγη με κεραμίδια.
Το έργο εντάχθηκε στην Ενωσιακή Προτεραιότητα “4. Αύξηση της απασχόλης και της εδαφικής συνοχής” του Ε.Π. “Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ). Κωδικός πράξης: 5084973.
Η υλοποίησή του γίνεται σε συνεργασία με την ΕΤΑΧ Α.Ε. υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου. Η μελέτη εκπονήθηκε από την “ΑΠΛΕΘΡΟΝ” με χρηματοδότηση του Δήμου Οινουσσών.
Το “Λαογραφικό Σπίτι”, το οποίο θα πλαισιώνεται από το Πνευματικό Κέντρο και τον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες στις όμορφες και γραφικές γειτονιές του πάνω χωριού.
Το ακίνητο είναι δωρεά της Κυριακής χας Ιωάννη Φράγκου, το γένος Χρήστου & Ευγενίας Λαιμού εις μνήμη των γονέων της, του συζύγου της και των εκλιπόντων συγγενών της. Την περιβάλλουμε με την τιμή και την ευγνωμοσύνη μας!”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.